
ششمین جلسه از دور سی و دوم از سری کارگاه های آموزشی کنگره 60 ویژه آقایان همسفر، در نمایندگی آکادمی با دستور جلسه "وادی نهم و تاثیر آن روی من"با استادی همسفر حسین آقا و نگهبانی آقا محمدحسین و دبیری آقا مصطفی در روز پنج شنبه مورخ 97/02/27 رأس ساعت 13 آغاز به کار نمود.

سخنان استاد:
روز، روزی سبز و میمون است، روز شکر و سپاس و لطف معبود است.
حلول ماه مبارک رمضان را به همه عزیزان تبریک میگویم و خیلی خوشحال هستم که در چنین روزی در خدمت شما عزیزان هستم، مخصوصاً اینکه تولد کنگره 60 در این ماه مبارک اتفاق افتاده است و خداوند بزرگ، لطف و مرحمت خودش را بهوسیله، بنده خوبش، جناب آقای مهندس دژاگام به جامعه بشری عطا فرمود و این امر جای سپاس فراوان از خداوند متعال را دارد.
دستور جلسه، وادی نهم، وقتی نیروی از درجه کم شروع میشود و به درجه بالا و بالاتر میرود نقطه تحمل پیدا میکند.
هر چیزی که در این عالم وجود دارد، یک مشخصاتی دارد که یکی از این مشخصات، نقطه تحمل است. لذا هر چیزی که در عالم وجود دارد دارای نقطه تحمل است، از طرفی ما با چیزهایی که با آن سروکار داریم و میخواهیم با آنها ارتباط برقرار کنیم، آن موقع است که مشخصات آن را باید بدانیم که یکی از آنها نقطه تحمل است.
بهطور مثال، اگر ما بخواهیم برای جابجایی از یک جسم سنگین از اهرم استفاده کنیم، لازمه آن این است که ما مشخصات اهرم و نقطه تحمل آن را بدانیم تا بتوانیم مشکلمان را با آن حل کنیم.
یا مثال دیگر در ساختمانسازی، ما باید نسبت به تمام اجزاء ساختمان آگاهی و شناخت داشته باشیم، مهمترین عنصری که در ساختمان مورداستفاده قرار میگیرد، تیرآهن است که در مقابل نیروهای مختلف مثل، فشار، وزن، نیروی زلزله و غیره، یک نقطه تحملی دارد که برای طراح و سازنده از اهمیت زیادی برخوردار هست و اگر به این مسئله توجه نکند در ساختمان تخریب ایجاد میشود. من در همینجا این موضوع را تعمیم میدهم به جامعه انسانها، آن چیزی که بین انسانها در جامعه انسانی برقرار است، ازنظر شکلی و ساختاری، مشابهت زیادی با یک ساختمان دارد.
اگر ما نقطه تحمل عناصری که در ساختمان بکار میرود را ندانیم، تخریب ایجاد میشود. در جامعه هم که عناصر جامعه انسانها هستند، اگر ما با نقطه تحمل انسانها آشنایی پیدا نکنیم و نشناسیم، تخریب ایجاد میشود و تخریبی که در این قسمت ایجاد میشود خیلی بیشتر از تخریبی است که در یک ساختمان ایجاد میشود.
با توجه به اینکه که انسان یک موجود اجتماعی است، روابط بین انسانها از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار هست و میزان مقاومت انسانها در مقابل ضد ارزشها، تعیینکننده شخصیت و ارزشمندی او است که انسان در مقابل ضد ارزشها چقدر میتواند مقاومت داشته باشد.
بهطور مثال یک انسان را در نظر بگیرم که در شرایط گرسنگی قرار میگیرد، اگر شخص از خودش بیقراری نشان دهد و حاضر باشد به این خاطر و برای رفع نیاز خودش دست به اعمال ضد ارزشی بزند، بهیکباره این شخصیت وی که در جامعه شکلگرفته است، فرومیریزد. این شخص اگر دانایی لازم را میداشت که یکی از اضلاع مثلث دانایی، تجربه است، میبایست، این گرسنگی را تجربه میکرد و پی به نقطهضعف خودش که همان عدم توانایی و مقاومت در مقابل گرسنگی است، آگاهی پیدا نموده و نسبت به برطرف کردن این نقیصه در خود اقدام میکرد.

